Liigassa pelaa tällä kaudella hurja määrä lainapelaajia NHL:stä. Mediajätti Sportsnet arvioi kaikkien heidän otteitaan ja haastatteli lisäksi luotto kykyjenetsijäänsä.

Juuso Välimäki, Ilves

Ilveksen puolustaja Juuso Välimäen piti pelata jo viime kaudella NHL:ssä, mutta loukkaantuminen pilasi suunnitelmat. Nyt hän on Liigassa päässyt näyttämään, mikä on NHL:n ja suomalaisen pääsarjan tasoero.

– Hänelle tärkeintä on päästä pelaamaan joka päivä. Uskon, että hän tulee syömään minuutteja pitkään ja pelaamaan kahdessa kärkiparissa. En usko, että hänestä tulee ylivoiman pyörittäjää, mutta hän pääsee kyllä ylivoimalle, skoutti arvioi.

Emil Bemström, HIFK

Ruotsalainen Emil Bemström on osoittanut olevansa poikkeuksellinen maalintekijä. 21-vuotias hyökkääjä on iskenyt 15 otteluun kahdeksan häkkiä ja 17 tehopistettä. Hänelle povataan suuria, kunhan hän palaa takaisin Columbus Blue Jacketsiin.

– Uskon, että hän tulee saamaan lentävän lähdön. He ovat todella löytäneet jotain erityistä. Hänellä on painava laukaus, skoutti kertoo.

Jesperi Kotkaniemi, Ässät

Jesperi Kotkaniemi sai hitaan startin Liigassa. Viimein vire on löytynyt ja viidessä viime pelissä on syntynyt kuusi tehopistettä.

– Pidän jätkästä. En arvostelisi häntä näiden otteiden perusteella, kykyjenetsijä kommentoi.

Montreal Canadiensin faneilla on kovat odotukset Jesperi Kotkaniemen suhteen. Kuva: Getty Images

Jesse Puljujärvi, Kärpät

Jesse Puljujärvi yrittää ensi NHL-kaudella jälleen läpimurtoa maailman parhaaseen kiekkoliigaan. Puolustuspeliä on kuitenkin parannettava, jotta hän pärjää uuden päävalmentaja Dave Tippetin systeemissä.

– Hänen suhteen on vielä paljon kysymysmerkkejä, mutta hän on oppinut, ettei yritä niin paljon yksin.

Ville Heinola, Lukko

Ville Heinola ei mediajätin arvioissa ole näyttävä puolustaja, mutta hän on sitäkin laadukkaampi. 14 ottelussa hän on kerännyt kymmenen syöttöpistettä. Heinolan odotetaan aloittavan kauden Winnipeg Jetsin NHL-miehistössä.

Kristian Vesalainen, HPK

Kristian Vesalainen on pelannut lyhyellä urallaan monissa liigoissa: KHL:ssä, SHL:ssä, Liigassa, AHL:ssä ja NHL:ssä. HPK:ssa hän on tällä kaudella iskenyt kahdeksan tehopistettä kahdeksaan otteluun, mutta Pohjois-Amerikassa toivot hänen suhteen eivät ole korkealla.

– Loppujen lopuksi en ole varma hänen potentiaalistaan, skoutti tiivistää.

Arttu Ruotsalainen, Ilves

Arttu Ruotsalainen on tehnyt jo monta kautta kovaa jälkeä Liigassa. Tekeekö hän viimein myös läpimurtonsa NHL:ään Buffalo Sabresin riveissä?

– Hän on aivan pikkuruinen. Katsotaan, mitä siitä tulee. Mutta hän on pikkuriikkinen, lahjakas ja älykäs.