Kaljaliigasta torjumaan NHL-megatähtien laukauksia: Ex-huippuvahti koki harjoituksissa kovia

© Kuva: Getty Images

NHL-pelaajat valmistautuvat tulevaan sesonkiin jo täyttä häkää, vaikka kauden aloituspäivämäärä on vielä hämärän peitossa. Muutamat taalaliigan kovimmista tähdistä ovat kokoontuneet viime aikoina yhteen varmistaakseen harjoitustensa laadun.

Megatähti Connor McDavid liittyi aiemmin marraskuussa Arizonassa olevaan harjoitusporukkaan, jossa mukana ovat Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedmanin mukaan ainakin Auston Matthews, Jonathan Toews, Jake Bean, Anthony Duclair, Matt Dumba, Alex Galchenyuk, sekä useat Arizona Coyotesin pelaajat.

Harjoituksia vetävän, 2017 uransa lopettaneen Coyotes-legenda Shane Doanin kutsumana paikalle saatiin myös NHL-kaliiberin maalivahti, kun lähellä asuva Peter Budaj puki pitkästä aikaa jälleen varusteet päälleen.

Ex-huippuvahti lopetti uransa keväällä 2019 ja oli Sportsnetin mukaan pukenut maalivahdin varusteet päälleen vain kerran viimeisen 15 kuukauden aikana – pelatakseen kaljaliigaa.

38-vuotiaan Budajin kerrottiin torjuneen harjoituksissa erinomaisesti, mutta sitten hänen eteensä lyötiin melkoinen haaste: McDavid kuljetti kiekkoa ja kaukalon toista laitaa viiletti Matthews.

Matthews sai lopulta nappisyötön ja antoi palaa. Hurja laukaus tärähti suoraan Budajin maskiin ja Matthews tuli kauhuissaan paikalle pyytämään anteeksi.

– Hän oli siitä kovin pahoillaan, Budaj kertoi nauraen ja jatkoi:

– Sanoin, että ei se mitään, olin ihan kunnossa ja hän yritti vain tehdä maalin.

Tilannetta ihasteli myös Doan.

– Se oli menossa verkkoon, se on hänen hommansa ja on upeaa nähdä tuo valtava halu tehdä maali.