Joko nyt taas? Jo kolmansien miesten MM-kisojen ylle kysymysmerkkejä lyhyen ajan sisään – jääkiekkoliitossa ollaan huolissaan: “Siitä tulee erittäin vakava ongelma meille”

© Kuva: www.atlant-mo.ru

Jääkiekon vuoden 2023 MM-kisat on tarkoitus pelata Venäjän Pietarissa, mutta nyt reilun kahden ja puolen vuoden päässä odottavan turnauksen tulevaisuus on kaikkea muuta kuin selviö. Asiasta kirjoittaa venäläinen uutistoimisto TASS.

Taustalla on venäläistä urheilua jatkuvasti leimaavat doping-sekoilut. Venäjä suljettiin pois kansainvälisistä suurtapahtumista viime joulukuussa maailman antidopingtoimisto Wadan toimesta neljäksi vuodeksi. Maa ei tätä, yllätys yllätys, purematta niellyt, vaan se vei asian urheilun vetoomustuomioistuin CAS:n käsiteltäväksi.

CAS päättää kuluvan kuun loppuun mennessä Venäjän mahdollisesta sulkemisesta kansainvälisestä suururheilusta.

Jos Venäjä pistetään pannaan, saisivat maan urheilijat olla mukana MM-kisoissa ilman maatunnuksia. Kuvio on tuttu, sillä “Venäjä” voitti Pyeongchangissa olympiakultaa neutraalin olympialipun alla. Tätä kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel ei halua nähdä enää toiste.

– Pelaaminen olympialaisissa ilman kansallislaulun kuulemista ja omaa lippua on väärin. Venäjän maajoukkue pakotettiin epäreiluun tilanteeseen.

Arvokisoja maa ei sen sijaan saisi järjestää seuraavien vuosien aikana. Jääkiekon miesten MM-kisojen lisäksi vaakalaudalla olisi siis myös vuoden 2023 alle 20-vuotiaiden MM-turnaus Novosibirskissä.

– Jos rangaistus astuu voimaan, siitä tulee erittäin vakava ongelma meille. Venäjältä tulee kisoihin kuin kisoihin aina paljon faneja, Fasel ennakoi.

Venäjän jääkiekkoliiton puheenjohtaja Vladislav Tretjakia (arkistokuvassa) ei tunnu itse suurin ongelma, doping, kiinnostavan tuon taivaallistakaan. Hän sivuuttaa asian olemassa olevalla toisella faktalla.

– Pietariin on tulossa 20 000 katsojan halli, johon olemme laittaneet rahaa valtavan määrän.

Miesten MM-kisat ovat olleet viime aikoina väsyneen niskuroinnin kohteena alati. Milloin turnauksen pilaa esimerkiksi koronavirus ja milloin järjestämään (Valko-Venäjä 2021) poliittinen tilanne.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.