Itä-Häme: Mestis-seuraan kovia vahvistuksia – maalille Liigasta tuttu lupaus, valmennukseen NHL- ja KHL-kokemusta!

© Kuva: Juha Tamminen

Mestis-joukkue Peliitat vahvistaa maalivahtiosastoaan ja valmennustaan kovan luokan tekijöillä.

Itä-Häme-lehden mukaan heinolalaisjoukkue saa maalilleen New York Islandersin sopimuspelaaja Jakub Skarekin ja lisäksi valmennustiimi ja erityisesti maalivahtivalmennus vahvistuu NHL:ssä ja KHL:ssä meritoituneella Karri Rämöllä.

Skarek muistetaan Suomen kaukaloista jo kaudelta 2018-19, jolloin 21-vuotias tshekki torjui Pelicansissa 22 Liiga-ottelussa ja Peliittojen riveissä seitsemässä Mestis-kamppailussa.

Veskari nädään ensimmäistä kertaa tolppien välissä tulevana keskiviikkona KeuPa HT:ta vastaan.

– Uskotaan, että Skarekin mukaantulo tuo koko joukkueel­le lisäbuustia ja selkeyttää omalta osaltaan tuota pelipaikkaa. Onhan sanomattakin selvää, että NHL-sopimuksen omaava maalivahti nostaa koko joukkueen tasoa, toteaa Peliittojen päävalmentaja Vesa Petäjä.

Skarek oli saapumisessaan itse aloitteellinen.

– Hänen edustajansa otti yhteyttä Pelicansiin, mutta Pelsun maalivahtiosasto ei tarvitse vahvistusta, joten kyseltiin onko meillä tarvetta; ja onhan meillä, Petäjä toteaa ja jatkaa:

– NHL-seurat etsivät innokkaasti pelipaikkaa näille kehitysasteen pelaajille. Tässä tilanteessa päästiin hyvin yhteisymmärrykseen heidän kanssaan. Meidän yhteinen tavoite on saada pelaajalle paikka kehittyä. Palkkakulut eivät rasita meidän taloutta, Petäjä muistuttaa.

Viime kaudella SHL:ssä Djurgårdens IF:n riveissä torjunut Rämö kertoo Peliittoihin saapumisensa taustalla olevan koronatilanne ja kesken jääneet opinnot.

– Auttelen tässä näitä veskareita ja muutenkin valmentajia. Siitä saan hyvää kokemusta minun liikuntaneuvojan tutkintoa varten, Rämö kertoo.

34-vuotias Rämö on torjunut urallaan muun muassa 191 KHL-ottelua ja 159 NHL-ottelua.