41-vuotias Joe Thornton jatkaa historiallisen komeaa NHL-uraansa ainakin yhden kauden. Hän siirtyi Toronto Maple Leafsiin, mutta ennen sitä kiekkolegenda pitää kuntoaan yllä pelaamalla Sveitsin pääsarjassa.

Thorntonin edustama HC Davos on sarjan viimeisenä, mutta konkarin panoksesta menestys ei ole jäänyt kiinni. Thornton on pelannut seurassa kuusi ottelua ja tehnyt niissä tehot 2+4=6.

Sportsnet jututti Davosin GM:ää Raeto Raffaineria Thorntonista. Kiekkopomo paljasti muun muassa, miten neuvottelut supertähden saamisesta Sveitsiin etenivät.

– Sopimusneuvotteluissa meni viisi minuuttia. Sanoin hänelle, että liigamme on talousvaikeuksissa tällä hetkellä, koska meillä ei ole yleisöä, joten emme voi maksaa sinulle tänä vuonna, Raffainer kertoo.

– Hän sanoi, että voimme maksaa hänelle seuraavana vuonna, kahdessa vuodessa tai kolmessa vuodessa. Sillä ei ole väliä.

Raffainerilta kysyttiin myös, uskooko hän Thorntonin pelaavan Sveitsissä vielä tulevinakin vuosina.

– En tiedä. Ei ole mitään syytä, miksi hän ei pelaisi, kun hän tuntee olevansa valmis pelaamaan, treenaa niin kovaa ja pysyy terveenä. Monet ihmiset naureskelevat, että hän on niin vanha ja blaablaa! Mutta on uskomatonta, millainen vaikutus hänellä on jäällä. Liigamme on yksi maailman nopeimmista, ja hän silti tekee pisteitä yhden per ottelu. Joten miksi hänen ei pitäisi pelata niin pitkään kuin hän haluaa?