Suomalaishyökkääjä Pekka Jormakka oli monien muiden pelaajien tapaan kuluvan kauden alussa pitkään ilman joukkuetta.

Vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi seurat ovat olleet erittäin varovaisia ja Euroopan pelaajamarkkinoita on sekoittanut runsas lainapelaajien määrä Pohjois-Amerikasta.

Lopulta Jormakka solmi loppukauden mittaisen diilin KHL:n Sibir Novosibirskin kanssa. Hän kertoo saaneensa viime sesongin jälkeen tarjouksia, mutta ei sieltä mistä toivoi.

– Olin odotellut sopimustarjouksia pitkään ja sainkin pari Sveitsistä, mutta halusin jatkaa KHL:ssä, koska tämä on Euroopan paras liiga. Sen vuoksi en miettinyt kovinkaan pitkään kun Sibir oli yhteydessä, Jormakka avaa Championat-sivuston haastattelussa.

Jormakalla riittää uudessa seurassaan myös suomalaistuttuja, sillä Sibirissä pelaavat maalivahti Harri Säteri, puolustaja Jyrki Jokipakka ja hyökkääjät Juuso Puustinen sekä Mikael Ruohomaa.

Jormakka kertoo pelanneensa Puustisen ja Säterin kanssa aiemmin maajoukkueessa ja tuntevansa myös muut ryhmän suomalaiset.

– Ruohomaa on joukkueen ykköstähti ja Säteri on todella hyvä maalivahti. Lisäksi Puustisella on kova laukaus, Jormakka hehkuttaa.

Päättyneellä kaudella Vitjaz Podolskin paidassa 48 ottelussa 21 (12+9) tehopistettä painanut Jormakka uskoo vahvasti uuden joukkueensa mahdollisuuksiin KHL:ssä.

– Haluan viettää täällä hyvän kauden. Sibir on selvinnyt aiemmin toiselle kierrokselle. Tiedän joukkueemme pystyvän voittamaan, niin miksi emme voisi voittaa Gagarin Cupia, Jormakka vakuuttaa.

Laituri on pelannut KHL:ssä viidellä viime kaudella. Ennen Vitjazia hän edusti Jokereita neljän sesongin ajan.