Ei tainnut mennä putkeen? Liigan kurinpidon jakamat sanktiot saivat kansan hermostumaan täysin – ”Kännissäkö nää tuomiot jaetaan?”

© Kuva: Taneli Niinimäki

Liigan kurinpitodelegaatiolla riitti puuhaa Kärppien ja HIFK:n lauantaisen ottelun jälkeen – sen seurauksena peräti kolme pelaajaa pistiin pannaan: HIFK:n Miro Karjalainen sekä Kärppien Otto Karvinen saivat kolmen ja Kärppien Libor Sulak (kuvassa) kahden ottelun kakun.

Sulakin ja Karjalaisen pelikiellot ovat peräisin tappelusta, joka oli niin sanotusti ei-spontaani. Tämä katsottiin erityisen tuomittavaksi asiaksi. Karjalaisen kohdalla kurinpitohistoria toimi rangaistusta koventavana elementtinä.

Karvisen pelikielto on puolestaan seurausta laitataklauksesta. Hän taklasi keskialueella Rony Ahosta, joka myös loukkaantui tilanteessa.

Kovan töötin vastustajaan antanut Jesse Puljujärvi puolestaan selvisi sanktioitta, kuten aiemmin tällä kaudella mailalla vastustajaa sohinut Anton Lundell. Nuoria ei rankaistu nyt tai aiemmin, ja nyt annetut tuomiot saivat Twitter-väen hermostumaan totaalisesti.

– Mitä h*lvettiä. Ei saa*ana teillä oo kyllä mitään linjaa siellä kurinpidossa. Kännissäkö nää tuomiot jaetaan saunaillan päätteeks??

– Hätävarjelun liioittelua… Mites polvitaklaukset ja päähän kohdistuneet taklaukset. Eikä pelkästään kyseisessä ottelussa.

– Poikkarilla niskaan ja polvitaklaus = 0 ja hyvässä hengessä otettu pieni paini = 5, yksi manaa sanomaa ”amatöörit”-tägillä vahvistaen.

– Tää on niin käsittämätöntä touhua et mä en saa*ana ymmärrä.

– Erotkaa. Nyt.

– Kurinpito on vitsi. Huoh.

Tuomioita puoltavia kommentteja ei tämän jutun kirjoitushetkellä oheisen päivityksen alta löytynyt.