Ei hyvältä näytä! NHL-superlupaus vaikuttaa suurelta flopilta – joutui hyllytetyksi Venäjällä: ”Agentti teki virheen”

© Kuva: Getty Images

St. Louis Blues saattaa joutua rajoittamaan odotuksiaan hyökkääjälupaus Klim Kostinin suhteen.

Bluesin kesän 2017 ensimmäisen kierroksen (31.) varauksen laina KHL:n huippuseuran Avangard Omskin riveissä on mennyt suorastaan katastrofaalisesti.

21-vuotias venäläislahjakkuus on juuttunut Omskin alaketjuihin, eikä viime ottelussa tullut hyllytys ainakaan kaunista kokonaiskuvaa.

Kostin oli pelannut Amuria vastaan vain viisi vaihtoa, jonka jälkeen NHL:stä tuttu Omsk-luotsi Bob Hartley oli päättänyt penkittää nuorukaisen.

Kostin on tehnyt KHL:ssä 14 otteluun vain kaksi syöttöpistettä.

Venäläislehti Championatin mukaan Kostinin on vaikeaa mahtua näillä esityksillä nimekkään Omskin joukkueen kärkiketjuihin.

– Avangardilla on aina tavoitteet KHL:n mestaruudessa, eikä heidän suunnitelmissaan ole pitää lahjakasta pelaajalupausta, joka ei esiinny edukseen. Ehkä Kostinin agentti teki virheen, kun hän valitsi joukkueen suojatilleen. Kostinin on äärimmäisen vaikeaa päästä Omskin kahteen tai jopa kolmeen kärkiketjuun, Championat kirjoittaa.

Sanomattakin selvää, että nelosketju ei ole paras paikka huippulupaavalle nuorukaiselle.

– Kostinin tilanne on aika paljolti tuhoon tuomittu, jos hän joutuu jatkossa osoittamaan taitonsa nelosketjussa. Hänen täytyy samaan aikaan ymmärtää, että yksikin epäonnistunut ottelu, niin hän on ensimmäisten tiputettavien joukossa, venäläislehti jatkoi.

Kostin pelasi viime kaudella NHL:ssä neljä ottelua tehoin 1+0. Hän pelasi AHL:ssä San Antonio Rampagen riveissä 48 ottelua pistein 13+17=30.