Montreal Canadiens-päävalmentaja Claude Julien paljasti pohjoisamerikkalaismedialle suunnatussa videopuhelussa Jesperi Kotkaniemen olleen merkittävä ”syyllinen” seuran päätökseen luopua tähtihyökkääjä Max Domista.

– Kun aloitimme harjoitusleirin (heinäkuussa) Max ei ollut ensimmäisellä viikolla mukana, joten rakensimme joukkueemme ja yhtäkkiä näimme muiden kavereiden, varsinkin Kotkaniemen esiintyvän todella edukseen, Julien totesi.

Domi istutettiin lopulta nelosketjuun yhdessä Dale Weisen ja Jorden Wealin kanssa, mutta pidemmän päälle keskimäärin 5,3 miljoonan dollarin vuosipalkkaa nettoava sentteri on mille tahansa joukkueelle tällaiseen rooliin liian kallis.

Canadiens lähetti Domin tämänvuotisen NHL-draftin kolmannen kierroksen varauksen kera Columbus Blue Jacketsiin ja sai vastineeksi Josh Andersonin, jonka kanssa solmittiin lopulta seitsemänvuotinen diili

– Kyse ei ollut niinkään, ettei se onnistunut (Domin aika Montrealissa). Joskus jääkiekko vain on tällaista. Päädyimme lopulta tilanteeseen jossa Maxista tuli ehkä uhrattavissa oleva, kun meillä kuitenkin oli muita hyvin kunnostautuneita kavereita ja samalla pystyimme saamaan laitaan kipeästi tarvitsemamme huippupelaajan (Andersson), Julien painotti.