Koronavirusarki on pakottanut liigaseuratkin reagoimaan talouskysymyksiin tavalla tai toisella. Nyt taloushuolissa painiva jyväskyläläinen JYP tiedotti kotisivuillaan täysin poikkeuksellisesta ratkaisusta: Se on lomauttanut päävalmentajansa Pekka Tirkkosen ja kakkosluotsi Ari Santasen päättyvän vuoden loppuun asti.

– Kaikkia henkilöstöryhmiä koskevat yt-neuvottelut päättyivät valmentajien osalta siihen, että yhteistä neuvottelutulosta ei löytynyt sopimismallilla, seura tiedotti.

– Muun valmennukseen kuuluvan henkilöstön osalta päädyttiin palkanalennuksiin, osa-aikaisiin lomautuksiin tai muihin ratkaisuihin. Valmennustehtäviä hoitaa lomautusten aikana Jukka Varmanen, seuran kehityspäällikkö Jussi Tupamäki sekä osa-aikaisesti maalivahtivalmentaja Jarkko Hyytiä. Valmennuksen ja urheilutoiminnan esimiehenä toimii Mikko Viitanen kuten aiemminkin.

Pelaajiston osalta tilanne on se, että pelaajat ovat sitoutuneet yhdessä sovittuihin palkanalennuksiin kahden seuraavan kuukauden osalta.

– Oli tärkeää saada urheilupuolen asiat hoidettua mahdollisimman nopeasti näiden neuvottelujen kohdalta, että päästään keskittymään olennaiseen tekemiseen. Yt-neuvottelut eivät työnantajankaan näkökulmasta ole mieluisia, mutta näissä olosuhteissa välttämättömät, toimitusjohtaja Risto Korpela sanoi.