No nyt on kovaa settiä – kuusinkertainen Cup-voittaja lataa Miro Heiskasesta upeaa tekstiä: “Jestas sentään – voittaa vielä jonain päivänä Norris Trophyn”

© Kuva: Getty Images

Miro Heiskanen pelasi NHL:n pudotuspeleissä jäätävän syksyn, vaikka Dallas Stars jäi katkerasti kahden voiton päähän jääkiekon Stanley Cupista. Suomalaispuolustaja sijoittui pistepörssissä kolmoseksi saldolla 6+20=26 (+8), pakkien pörssin hän voitti.

Reilu parikymppisellä nuorten maailmanmestarilla on valoisa tulevaisuus, vaikka syksy päättyikin katkeraan finaalitappioon.

– Jestas sentään, hänhän kehittyy vielä. Hänestä tulee isompi ja vahvempi. Hän näkee jo jään yhtä hyvin kuin kuka muu tahansa tässä liigassa. Hän syöttää ja puolustaa hyvin, kuusinkertainen Stanley Cup -voittaja Larry Robinson, 69, ylistää NHL:n suomenkielisten sivujen mukaan.

Heiskanen on vain 86-kiloinen, joten toisinaan hänet saa voimalla irti kiekosta.

– Mutta ei hän siitä hätkähdä. Jokainen vastustaja yritti jyrätä hänet pois pelistä, mutta hän tuli aina takaisin.

Robinson näkee, että Heiskanen voi olla NHL:n paras pakki.

– Heiskanen pelasi erittäin hyvin. Jos hän jatkaa samaa rataa ja pysyy terveenä, hän voittaa vielä jonain päivänä Norris Trophyn. Hänen taitonsa riittävät siihen.

HIFK:sta taalaliigan eliittiin ponnistanut puolustajalupaus on tehnyt kahden kauden aikana 150 runkosarjan pelissä tehot 20+48=68 (0), 40 pudotuspeliottelun saldo on 8+22=30 (+8).