Nashville Predatorsin GM David Poile vahvistaa mediassa pitkään jatkuneet huhut Mikael Granlundin lähdöstä seurasta.

Puolentoista kauden ajan seuraa edustanut hyökkääjä pääsee ensimmäistä kertaa kokeilemaan arvoaan NHL:n vapailla markkinoilla. Sama odottaa Predatorsin toista kallispalkkaista hyökkääjää Craig Smithiä.

– Tulemme tekemään muutoksia. Ensiksikin kaksi kolmen ensimmäisen ketjun kaveria, Granlund ja Smith eivät tule palaamaan joukkueeseen. Se avaa pari paikkaa muutamalle omalle nuorelle pelaajalle, Poile vahvistaa NHL:n kotisivuilla.

Poile aikoo antaa ensi kaudella näyttöpaikkoja omille nuorille lupauksilleen, eikä kokenut seurapomo aio tuhlailla liikoja vapailla markkinoilla.

– En halua tehdä kovin paljon enempää muutoksia, sillä meillä on muutamia nuoria pelaajia, jotka ovat mielestämme valmiita pelaamaan (NHL:ssä). Näihin lukeutuvat Eeli Tolvanen ja Jakov Trenin. Lisäksi meillä on kavereita, jotka voivat ottaa nykyistä enemmän roolia, Poile perustelee.

Floppihyökkääjä pihalle?

Seurapomo paljastaa myös, että todelliseksi floppihankinnaksi osoittautunut kallispalkkainen keskushyökkääjä Kyle Turris saattaa joutua etsimään uuden työpaikan ensi kaudeksi.

– Kun hankimme Kylen, hän oli loistava pelaaja. Jostain syystä hänen pelinsä eivät ole sujuneet parin viime vuoden aikana. Nuo ovat niitä asioita, joita meidän täytyy pohtia seuraavan parin viikon aikana. En halua poissulkea mitään vaihtoehtoa, Poile paljasti.

Poile paljastaa lisäksi aikovansa luottaa jatkossakin suomalaiseen maalivahtitandemiinsa, ykkösvahdin paikan päättyneellä kaudella napanneeseen Juuse Sarokseen sekä seuralegenda Pekka Rinteeseen.

– Otteluohjelma saattaa olla tiukka, joten on tärkeä omistaa kaksi huippumaalivahtia, jotka meillä mielestäni on. Se tulee olemaan tärkeätä menestyksessämme, tai minkä tahansa joukkueen menestyksessä, että kaksi maalivahtia pelaa todella hyvin, Poile vahvistaa.