NHL-seuroja erinäisissä johtotehtävissä jo 80-luvulta asti kiertänyt Brian Burke pääsi muistelemaan uraansa Sportsnetin teettämässä haastattelussa.

Yhtenä kysymyksenä Burkelta tiedusteltiin, mikä oli hänen uransa vaikein varaustilaisuutta edeltävä nuoren pelaajan haastattelu. Vastausta ei tarvinnut kauaa miettiä.

Nail Jakupov. Me (Toronto) olimme varaamassa viidentenä 2012 ja hän oli raivoissaan siitä, että meillä oli pokkaa haastatella häntä. Hänet kun oltiin ennakoitu ykkösvaraukseksi. Hän oli nyrpeä, eikä lainkaan yhteistyökykyinen, Burke lataa.

– Ajattelin, että kykjenetsijämme John Lilley joutuu hänen kanssaan nyrkkitappeluun.

Jakupov varattiin lopulta surullisenkuuluisasti ensimmäisellä vuorolla Edmonton Oilersiin. NHL-ura floppasi täydellisesti. Kuusi kautta Oilersissa, St. Louis Bluesissa ja Colorado Avalanchessa riittivät, ja Jakupov lähti takaisin KHL:ään kaudeksi 2018–19.