Montreal Canadiens kiinnitti nimekkään kakkosvahdin: Stanley Cup -voittajalle kahden vuoden jatkosopimus

© Kuva: Getty Images

Vuosikaudet heikosta kakkosmaalivahtitilanteesta kärsinyt Montreal Canadiens on suurella todennäköisyydellä löytänyt viimein ratkaisun ongelmaansa.

Canadiens allekirjoitti keskiviikkona kaksivuotisen jatkosopimuksen St. Louis Bluesista aiemmin tässä kuussa saapuneen Jake Allenin kanssa. 30-vuotiaan Allenin tuore sopimus takaa maalivahdille 2,875 miljoonan dollarin vuositienestit.

Miehen entinen, Bluesin kanssa aikoinaan solmittu sopimus Kattaa vielä tulevan kauden tuoden maalivahdin tilille massiiviset 4,35 miljoonaa taalaa.

Toissa kaudella St. Louisin kakkosvahdiksi Jordan Binningtonin taakse pudonnut Allen pelasi päättyneellä kaudella Bluesin maalilla 24 runkosarjaottelua. Miehen tilastot olivat vakuuttavat torjuntaprosentin näytettyä lukemaa 92,7. Allen sai vastuuta myös pudotuspelikuplassa pelaten viisi ottelua upealla torjuntaprosentilla 93,5.

Canadiens hankki Allenin pelaajaoikeudet Bluesilta 2. lokakuuta. Allenin lähtö Bluesista tietää suurella todennäköisyydellä kakkosmaalivahdin vastuun siirtymistä jatkossa aiemmin farmiliiga AHL:ssä pelanneelle Ville Hussolle.