Toronto Maple Leafsiin siirtynyt Joe Thornton on ollut viime päivät melkoisen mediamylläkän keskellä. Jääkiekkohullussa kaupungissa ryhdyttiin jopa selvittämään, mistä konkarin kuuluisa ”Jumbo Joe” -lempinimi on peräisin.

Toronto Sun kirjoitti löydöksistään sunnuntaina. Jo vuosia sitten lempinimen alkuperää oltiin jäljitetty Bostonissa, jossa ”Jumbo Joe” ensimmäistä kertaa komeili sanomalehden sivuilla vuonna 1997.

Tarina viittaa Thorntonin kotikaupunkiin St. Thomasiin.

Oli vuosi 1885 ja P.T. Barnumin kiertävä sirkus pysähtyi kaupungissa. Sirkuksen pääesiintyjä oli afrikkalainen norsu nimeltään Jumbo. Ylittäessään tasoristeystä Jumbo jäi kaikkien kauhuksi junan alle. Sen muistoksi St. Thomasiin pystytettiin komea patsas.

Thorntonin lempinimessä on näin ollen pala kotikaupungin historiaa ja kunnianosoitus edesmenneelle Jumbo-norsulle.