Melkoinen jytky! Timo Soini lähtee kiekkovaikuttajaksi: ”Laji ja sarja menevät eteenpäin”

© Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto

Mestiksen hallitus saa riveihinsä kovan luokan vaikuttajan, kun pitkän linjan poliitikko Timo Soini aloittaa sen uutena jäsenenä.

Sarjan nettisivulla julkaistun tiedotteen mukaan nimitys on tapahtunut ylimääräisessä yhdistyskokouksessa 7. lokakuuta.

Soini lähtee mukaan Mestiksen hallitustyöhön isoin odotuksin.

– Odotan tietysti sitä, että tämän lajin valtakunnallisuus pystytään turvaamaan ja edelleen kehittämään sitä, että jääkiekkoa on mahdollisuus pelata kuin myös katsoa, millä tahansa paikkakunnalla. On jo iso saavutus, että jääkiekkoa löytyy kaupungeista kuin myös maakunnista ja sitä pitää vahvistaa sekä viedä eteenpäin, Soini toteaa.

Monissa liemissä keitetty Soini uskoo olevansa suureksi avuksi Mestikselle.

– Itseni tuntien minulla voi olla jotain sellaista elämänkokemusta sekä näkemystä ja kirjallista sekä suullista kykyä, jolla voidaan hyville asioille saada lisää kantavuutta. En ole mikään taikuri, mutta tunnen valtiollisen ja kunnallisen päätöksenteon hyvin kokemusperäisesti. Tällä puolella uskon, että minusta on apua Mestis-seuroille, Soini toteaa ja jatkaa:

– Mestiksen hallitukseen tulen tekemään Mestiksen hyväksi töitä. Meillä kaikilla on omia historioita ja mielipiteitä, mutta ne eivät kuulu tähän. Tähän kuuluu se, että tämä laji ja sarja menevät eteenpäin.

Mestiksen johdossa ollaan uudesta vahvistuksesta luonnollisesti innoissaan.

– On hienoa saada Timon kaltainen kokenut vaikuttaja mukaan Mestiksen hallitustyöhön. Uskon, että Timolla on paljon annettavaa Mestikselle tunnettuna urheilumiehenä. Timo tuntee erinomaisesti myös yhdistys- ja hallitustyöskentelyjen toimintatavat ja on oiva lisä hallitukseemme, Mestiksen hallituksen puheenjohtaja Tuomas Haanpää toteaa.

Viime aikoina hieman vähemmän julkisuudessa ollut Soini muistetaan Perussuomalaisten yhtenä perustajajäsenenä ja sen pitkäaikaisena puheenjohtajana (1997-2017). Hän toimi Suomen ulkoministerinä 25.toukokuuta 2015-6.kesäkuuta 2019.