NHL:n ”suomalaisjoukkueisiin” lukeutuva Carolina Hurricanes on valmis luopumaan reilut neljä miljoonaa dollaria kaudessa tienaavasta puolustaja Jake Gardinerista, kertoo Sportsnetin Elliotte Friedman.

Friedmanin mukaan Hurricanes etsii vaihdossa maalintekijää Sebastian Ahon, Teuvo Teräväisen ja Andrei Svetshnikovin tähdittämän ykkösketjun taustalle.

Hurricanesilla on ensi kauden palkkakatossaan viisi miljoonaa dollaria vapaata tilaa, joskin seuran on vielä kiinnitettävä nuori puolustajansa Haydn Fleury jatkosopimuksen alle. Ennen Fleuryn jatkopahvia Hurricanesilla on kiinnitettynä kuusi NHL-tason puolustajaa.

Yhdysvaltalainen Gardiner siirtyi Hurricanesiin viime offseasonilla Toronto Maple Leafsistä. Neljän vuoden sopimuksen 4,05 miljoonan dollarin vuosipalkalla solminut puolustaja iski päättyneen kauden 68 runkosarjapelissä tehot 4+20=24.