JYP joutui lomauttamaan keskiviikkona kaksi valmentajaansa jo kauden toisten yt-neuvotteluiden päätteeksi.

Jyväskyläläisseuran puheenjohtaja Jukka Seppänen kertoo tuoreeltaan Keskisuomalaisen haastattelussa, että JYPillä oli kaksi vaihtoehtoja: joko tehdä kovan luokan leikkauksia tai pillit pussiin.

– Tässä tilanteessa tehdään ensin sellaiset ratkaisut, että seura pysyy kasassa. Sitten katsotaan, mitä jää käteen, Seppänen kertoi keskiviikkona Keskisuomalaiselle.

– Outoja aikoja, outoja ratkaisuja. Ei tällaisia operaatioita huvikseen tehdä. JYPin kohdalla oli kaksi vaihtoehtoa. Joko jäädään historiaan porukkana, joka lopettaa seuran. Tai sitten tehdään nämä raskaat ratkaisut. Ei siinä tarvinnut paljon miettiä, kumman tien valitsemme.

Päävalmentaja Pekka Tirkkonen on lomautettuna loppuvuoden ajan, kuten myös apuvalmentaja Ari Santanen. Pelaajien palkkoja on puolestaan leikattu seuraavan kahden kuukauden osalta. Samanlaista pakettia tarjottiin myös valmentajakaksikolle, joka ei kuitenkaan tähän suostunut.

– Tämän jälkeen työantaja teki ratkaisunsa ja päätti säästötoimenpiteenä lomauttaa Tirkkosen ja Santasen joulukuun loppuun asti. Yt-neuvottelujen ehdoton lähtökohta oli, että kaikki osallistuvat omalta osaltaan yhteiseen kurjuuteen, tavalla tai toisella. Tästä periaatteesta emme voineet tinkiä kenenkään kohdalla. Jatkossa käymme neuvottelut myös toimisto- ja ravintolaväen kanssa, Seppänen kertoo.

Valmentajien lomauttamisen myötä JYPiä luotsaavat nyt väliaikaisesti Jukka Varmanen, Jussi Tupamäki sekä Jarkko Hyytiä, jotka ovat kuuluneet tällä kaudella JYPin valmennustiimiin.

Liigassa jyväskyläläisryhmä on parhaillaan yhdeksäntenä. Kuudesta ottelusta joukkue on haalinut kasaan kahdeksan pistettä.