HIFK:ssa lainalla Columbus Blue Jacketsissa hyökkäävä Emil Bemström teki Liigassa tiistaina historiallisen tempun Ässiä vastaan.

Pelaaja onnistui iskemään sekä porilaisjoukkuetta että HIFK:n edellisessä ottelussa Tapparaa vastaan jatkoajalla voittomaalin. Ruotsalainen NHL-lupaus onkin 21-vuotiaana vasta kahdeksas pelaaja, joka on iskenyt runkosarjan kahdessa peräkkäisessä ottelussa jatkoaikamaalin. Asiasta kertoo Liigadatan Twitter-tili.

Eero Hurmerinta

@EeroH84
Selvitystyön tuloksena Emil Bemström oli kahdeksas pelaaja, joka tekee #Liiga-runkosarjassa kahdessa peräkkäisessä ottelussa jatkoaikamaalin. #HIFK

Edellisen kerran samaan pystyi Simon Suoranta Ässien väreissä syyskuussa 2016. Viime vuosikymmenellä tempussa onnistuivat lisäksi Lukon Aaron Gagnon lokakuussa 2015 ja Ilveksessä Ville Korhonen tätä kolmisen vuotta aiemmin.

Bemström on pelannut HIFK:n väreissä nyt kuusi peliä pistin 5+2=7 (-1). Viime kaudella hän viiletti Jarmo Kekäläisen johtamassa Columbus Blue Jacketsissa tehtaillen 56 peliin tehot 10+10=20 (-10). Viisi pudotuspeliottelua eivät tuoneet pinnoja (-1).