Auts! Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen ex-ketjukaverin ura vaarassa – ikää vasta 28 vuotta

© Kuva: Getty Images

Vancouver Canucks-hyökkääjä Micheal Ferlandin kiekkouran jatkuminen on tällä hetkellä epävarmaa.

28-vuotias kanadalainen kärsi päättyneellä kaudella heti sesongin alkupuolella saamansa aivotärähdyksen jälkioireista ja pystyi pelaamaan vain 14 runkosarjaottelua ja kaksi pudotuspeliä.

– Hänen terveytensä on nyt ykkössijalla, Ferlandin agentti Jason Davidson toteaa The Province-lehdelle ja jatkaa:

– Meidän on oltava varmoja siitä, pystyykö Micheal pelaamaan vai ei. Me emme voi jatkaa kuten aiemmin.

Agentti viittaa kommentillaan faktaan, että Ferland yritti palata kaukaloon peräti kolmesti aivotärähdyksensä jälkeen.

Ensimmäisen kerran hän pyrki palaamaan tositoimiin vain reilua kuukautta myöhemmin joulukuun alussa, mutta tasapaino- ja näköongelmat pakottivat sivuun jo parin pelin jälkeen.

Uusi yritys koitti helmikuussa Canucksin farmiseura Utica Cometsin väreissä, mutta tuolloin hän hyppäsi sivuun jo ensimmäisen ottelunsa avauserässä samoista syistä kuin joulukuussa.

Koronaviruspandemian aiheuttama NHL-kauden keskeytys antoi Ferlandille lisää toipumisaikaa ja hän liittyi toiveikkaana vancouverilaisten ryhmään elokuun alussa käynnistyneissä pudotuspeleissä, mutta joutui kahden ottelun jälkeen jälleen toteamaan pelaamisen mahdottomaksi.

Ferland saapui Canucksiin kesällä 2019 Carolina Hurricanesista, jossa hän pelasi kaudella 2018-19 useasti Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen kanssa. Laiturin nykyinen sopimus on voimassa kesään 2023 asti.