Starsille juotettiin tappion katkeraa kalkkia – Lightning pöllytti, tulikuuma Tampa-pakki pistänyt Miro Heiskasta paremmaksi historiallisella tavalla

© Kuva: Getty Images

Tampa Bay Lightning otti Dallas Starsista niskalenkin Suomen aikaa torstaiyönä kolmannessa Stanley Cup -finaalissa luvuin 5-2. Samalla joukkue siirtyi finaalisarjassa johtoon voitoin 2-1.

Dallasin suomalaisista Miro Heiskanen osui tolppien väliin iskettyään tähtipaidoille pienen lohdun, 2-5-kavennuksen päätöserässä. Roope Hintz puolestaan syötti joukkueensa avausmaalin, joka oli 1-2-kavennus.

Tampalle sen sijaan voittomaalin iski toisen erän alussa Victor Hedman. Kun ruotsalainen summasi kaikkiaan tehot 1+2=3, nosti hän pudotuspelien saldonsa jo huikeaan 20:een (10+10, +17).

Hedman on toinen 20 pinnan rajan pudotuspeleissä rikkonut pakki Heiskasen jälkeen. Suomalaisen saldo on 6+18=24 (+6).

Maalimäärässä Hedman sen sijaan pöllyttää kaikkia, ja tuo kymmenen osumaa on historiallisen kovaa settiä. Maailmanmestarin lisäksi vain Paul Coffey ja Brian Leetch ovan pystyneet takomaan enemmän maaleja pudotuspeleissä. Kun he iskivät 12 ja 11 häkkiä vuosina 1985 ja 1994, ei ruotsalaisen maalivire todellakaan ole ihan jokapäiväistä.


PÄIVÄN VIHJE: JYP – KALPA

Viekö KalPa perjantain hegemoniaottelun nimiinsä?