Tampa Bay Lightning otti Dallas Starsista niskalenkin Suomen aikaa torstaiyönä kolmannessa Stanley Cup -finaalissa luvuin 5-2. Samalla joukkue siirtyi finaalisarjassa johtoon voitoin 2-1.

Dallasin suomalaisista Miro Heiskanen osui tolppien väliin iskettyään tähtipaidoille pienen lohdun, 2-5-kavennuksen päätöserässä. Roope Hintz puolestaan syötti joukkueensa avausmaalin, joka oli 1-2-kavennus.

Tampalle sen sijaan voittomaalin iski toisen erän alussa Victor Hedman. Kun ruotsalainen summasi kaikkiaan tehot 1+2=3, nosti hän pudotuspelien saldonsa jo huikeaan 20:een (10+10, +17).

NHL Public Relations

@PR_NHL
With three points through two periods in Game 3, Victor Hedman of the @TBLightning now has 10-10—20 this postseason (22 GP). He joins #StanleyCup Final opponent Miro Heiskanen as the second defenseman this postseason to reach the 20-point mark.

#NHLStats: bit.ly/32UONbO

Hedman on toinen 20 pinnan rajan pudotuspeleissä rikkonut pakki Heiskasen jälkeen. Suomalaisen saldo on 6+18=24 (+6).

Maalimäärässä Hedman sen sijaan pöllyttää kaikkia, ja tuo kymmenen osumaa on historiallisen kovaa settiä. Maailmanmestarin lisäksi vain Paul Coffey ja Brian Leetch ovan pystyneet takomaan enemmän maaleja pudotuspeleissä. Kun he iskivät 12 ja 11 häkkiä vuosina 1985 ja 1994, ei ruotsalaisen maalivire todellakaan ole ihan jokapäiväistä.