SHL-joukkue Leksandissa pelaava Jonas Ahnelöv, 32, koki kaukalossa äskettäin kauhunhetkiä. Hän sai harjoituksissa joukkuekaverin luistimesta osuman kaulaan, ja pelaaja tunsi heti kipua vuotaen verta rajusti, Siljan News kirjoittaa.

Apua Ahnelöv sai ambulanssihenkilökunnalta nopeasti ja Ruotsin paidassa MM-pronssia keväällä 2014 voittanut pakki kiidätettiin Falunin sairaalaan pikaisesti.

– Ajattelin, että pääsenköhän enää tapaamaan lastani. Minulle sanottiin sairaalassa, että osuma oli vain muutaman millimetrin päässä kaulavaltimosta. Minulla oli pakosti suojelusenkeli mukana, Ahnelöv pyörittelee.

– Puoli sekuntia tai sentti voivat olla ero elämän ja kuoleman välillä.

Ahnelöv kantaa alkavalla kaudella Leksandissa A:ta rinnassaan merkkinä apukapteenin virasta. SHL:n lisäksi pelaaja on luutinut muun muassa KHL:ssä ja AHL:ssä. Maajoukkueesta Ahnelövillä on kokemusta esimerkiksi mainituista MM-kisoista ja olympialaisista.