Jokereiden KHL-kauden ympärille on kertynyt synkkiä pilviä heti alkuvaiheessa.

Helsinkiläisseura on tällä hetkellä 14 vuorokauden mittaisessa karanteenissa, koska edellisvastustajan Neftehimik Nizhnekamskin joukkueessa todettiin seitsemän koronavirustartuntaa. Karanteenin vuoksi Jokerit joutui siirtämään peräti viisi otteluaan.

Peruttujen otteluiden lisäksi Jokerit antoi kauden avausottelustaan luovutusvoiton Dinamo Minskille, kun joukkue ei matkustanut Valko-Venäjälle.

Jääkiekon kaksikertainen maailmanmestari Mihail Birjukov näkeekin Jokereiden tilanteen hankalana. Koronavirus sotkee tällä hetkellä suunnitelmia, sillä KHL:ssä olisi tavoitteena pelata täysi runkosarja sekä pudotuspelit, mutta nykymenolla se ei ole mahdollista.

– Henkilökohtaisesti en näe tilannetta, jossa Jokerit voisi pelata kauden loppuun. Jos Jokerit asetetaan karanteeniin jokaisen tällaisen tilanteen jälkeen, niin heillä ei ole aikaa pelata. Sääntöjä on noudatettava, Birjukov sanoi venäläiselle Allhockey-sivustolle.

Koronatilanteesta huolimatta Neftehimikin joukkuetta ei ole sen sijaan asetettu karanteeniin.

Suomessa Birjukovin kommenteista uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.