Liikevaihto syöksyy! Ässät kertoi odotetun rumia talouslukuja – ”Toivomme kauden alkavan normaalisti”

© Kuva: Juha Tamminen

Avoimesti talousluvuistaan jo pidemmän aikaa tiedottanut Ässät kertoo nettisivullaan liikevaihtonsa laskeneen uuden tilikautensa ensimmäisellä neljänneksellä 20,6 prosenttia.

Dramaattinen lukema oli kuitenkin seuran keväällä tekemän arvion mukainen.

Liigajoukkueen taustayhtiö HC Ässät Pori Oy:n liikevaihto oli touko-heinäkuussa tarkalleen 971 010 euroa, kun vuosi sitten vastaavana ajankohtana se oli 1 222 978 euroa.

Porilaisseura kertoo saavuttaneensa kevään hankintakiellollaan merkittävät säästöt, joilla se muun muassa paransi mahdollisuuksiaan reagoida pelaajamarkkinoilla. Touko-heinäkuun aikana Ässien palkkakulut laskivat 39 prosenttia ja muut kulut 40 prosenttia viime kauden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Koronaviruspandemian aiheuttama epävarmuus näkyy myös Ässien kausikorttimyynnissä. Elokuun lopussa kausikortteja oli myyty yhteensä 903 kappaletta, euroissa mitattuna tarkalleen 327 707 euroa, kun vastaavaan aikaan vuosi sitten myynti oli 500 742 euroa. Laskua vertailuajankohtaan nähden on noin 35 prosenttia.

​​​​​​​Ässät kertoo lähikuukausien painopistekseen urheilutoiminnan ulkopuolella myynnin kehittäminen ja turvallisen ottelutapahtuman rakentaminen.

– Olemme tehneet valtavasti töitä turvallisen ottelutapahtuman toteuttamiseksi yhdessä Liigan ja viranomaisten kanssa. Liigan runkosarjan käynnistyminen onkin yhtiön taloudelle merkityksellinen, sillä ilman sitä emme saa tuloja vastaamaan kustannuksiamme. Toivomme kauden alkavan normaalisti ja yleisön löytävän Isomäki Areenalle, toteaa seuran toimitusjohtaja Mikael Lehtinen.