KooKoossa kaksi koronavirusaltistumista – liigajoukkue pelaamassa viikon treenipelit normaalisti

© Kuva: Getty Images

Liigajoukkue KooKoo kertoi tiedotteessaan, että sen kaksi pelaajaa on altistunut koronavirukselle urheilutoiminnan ulkopuolella. Pelaajat on asetettu 14 vuorokauden karanteeniin.

Tiedotteessa selvitetään, että altistumisella on yhteys aiemmin tiedotettuun Jukurien U20-joukkueen tuoreimpaan koronauutiseen. KooKoo-pelaajien altistuminen on tapahtunut vapaa-ajalla Jukureiden U20-joukkueen sairastuneen seurassa.

– Varotoimenpiteenä KooKoon Liiga, U20- ja U18-juniorijoukkueet eivät kokoontuneet tiistaiaamuna yhteisharjoituksiin, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa kommentoi.

Lisäksi KooKoo desinfioi kaikki Kouvolan jäähalli pukuhuonetilat tiistaina. KooKoo pelaa torstaina Lahdessa Pelicansia ja perjantaina Jyväskylässä JYPiä vastaan tuoreimpien tietojen mukaan normaalisti.

– Luotamme tässä kohtaa Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essoten ja Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsoten ohjeisiin asian suhteen.

KooKoon U20-joukkueen ja muiden mahdollisia altistumisia selvitetään parhaillaan terveysviranomaisten toimesta ja he huolehtivat altistuneiden jatkotoimenpiteistä.