NHL:n pudotuspelien kolmas kierros on ovella, ja viimeistään nyt voi alkaa sommitella ensimmäisiä nimiä legendaarisen Conn Smythe Trophyn kylkeen.

Pudotuspelien arvokkaimmalle pelaajalle jaettava palkinto voi hyvinkin matkata tällä kaudella Suomeen, mikäli Dallas Stars onnistuu kairaamaan itsensä altavastaajan asemasta mestariksi.

Amerikkalaisen The Athleticin mukaan Miro Heiskanen on joukkueestaan selkeä valinta pystin saajaksi. Yhtäkään muuta nimeä ei ole edes mainittu.

– Heiskasen ollessa jäällä Stars johtaa otteluitaan yhteensä 27–17. Kun hän ei ole jäällä, Stars on häviöllä 26–39, toimittaja Sean Shapiro laskee.

Starsin vastustajalla Vegas Golden Knightsilla on niin ikään puolustuksessaan kova syömähammas. Shea Theodore on Heiskasen jälkeen pudotuspelien toiseksi tehokkain puolustaja.

– Theodoren räjähdysmäisestä hyökkäystehojen kasvusta tekee vielä vakuuttavampaa se, että hän ei ole uhrannut puolustuspeliä pystyäkseen siihen, Jesse Granger puolestaan sanoo.

Stanley Cup -ennakkosuosikiksi povatun Tampa Bay Lightningin takalinjoilta löytyy Victor Hedman, joka kellottaa illasta ja kaudesta toiseen huimia peliminuutteja.

– Jos Lightning olisi voittanut Cupin 2015, Hedman olisi saattanut voittaa Conn Smythen – niin hyvä kuin Tyler Johnson olikin. Ja Hedman on vahvoilla tänäkin vuonna, vaikka Brayden Point ja Andrei Vasilevski ovat hyvin lähellä, Joe Smith arvioi.

Artikkelin ainoa hyökkääjävalinta on New York Islandersin Josh Bailey. 30-vuotiaana uransa parasta kiekkoa pelaava Bailey on nähnyt Islandersissa ylä- ja alamäet ja on viimein metsästämässä palkintoa vuosien työstä.

– Hän on nykyään todellinen ase tälle Islanders-ryhmälle, Arthur Staple kirjoittaa.

LUE MYÖS:

Kova siirtouutinen! Expressen: HIFK:n hyökkäys vahvistuu NHL-pelaajalla

Tulikuuma Jesse Puljujärvi täysin omilla luvuillaan – tässä on Liigan harjoituskauden pistepörssi!