Liigajoukkue HIFK:sta maailmalle lähtenyt pakki Ilari Melart on nähnyt kaudesta 2013-14 lähtien AHL:n, KHL:n ja SHL:n. Tuhansien tarinoiden KHL:stä järkälemäinen puolustaja kertoo Jargoni-podcastissa huiman tapauksen, joka ei todellakaan kuulosta ihan jokapäiväiseltä tarinta.

Kun Melart pelasi Venäjällä Jugra Hanti-Mansijskissa kausina 2013-15, meni häneltä eräässä treenipelissä polvi rikki. Kun se kuntoutui, oli maajoukkuemiehellä edessään kova näytönpaikka.

– Meillä oli keskellä Siperiaa uusiseelantilainen naisfysio. Hän sanoi, että pelaan ensi viikolla – ja jos pelaan hyvin, joukkue pitää mut ja jos huonosti, niin se on tack och adjö, Melart virnistää.

Fysio siis vuosi sellaisia tietoja julki, joita edes joukkueen GM ei maajoukkuepakille kertonut.

– Ja ennen peliä GM sanoi, että nyt on muuten tärkeä peli. Tiesin, että tää ei oo pallien kutittelua, vaan on tosi kyseessä. Pelasin helkkarin hyvin ja tunsin, että olin kunnossa.

Melart teki vaikutuksen, mutta eräs toinen suomalainen kärsi.

– Lopputuloksena Toni Rajala sai lähteä, Melart paljastaa kaudella 2014-15 Jugrassa vain 21 pelanneesta maailmanmestarista nauraen.

Viime kaudella Melart pelasi SHL:n Växjössä 44 runkosarjan peliä hurjin tehoin 12+9=21 (+15). Nyt loukkaantuneiden kirjoissa oleva pakki edustaa samaa porukkaa jo alkaneella kaudella.

LUE MYÖS:
”Selkäkivut ovat vieläkin läsnä” – kuutta liigaseuraa edustanut hyökkääjä hävisi HIFK-paidasta yllättäen, 30-vuotias ex-pelaaja tekee leipänsä nyt omassa yrityksessä