Patrik Laineen kauppaaminen Winnipeg Jetsistä on ollut viime aikojen yksi mielenkiintoisimmista suomalaispuheenaiheista ja asiaan on ottanut kantaa vähemmän yllättäen moni eri NHL-vaikuttaja.

The Athleticin sisäpiiritoimittaja Craig Custance kirjoitti aiemmin, että vahvan uskomuksen mukaan Jetsin GM Kevin Cheveldayoff yrittää muokata kahta kärkiketjuaan erinäköiseksi.

– Erään NHL-lähteen mukaan ainoat koskemattomat Jets-pelaajat ovat Mark Scheifele ja Blake Wheeler.

– Laine on kiehtova vaihtoehto kauppaamiselle. Hänen lahjakkuuttaan ei voi kiistää. Kaikki eivät kuitenkaan rakasta häntä. Eräs NHL-pomo sanoi, että hän vaikuttaa välillä välinpitämättömältä, toimittaja jatkoi.

Toimittaja Nick Kypreos puolestaan kirjoitti äskettäin Twitterissä, että Paul Maurice rakastaa Wheeleriä ja Kyle Connoria liikaa.

– Lainetta, Wheeleriä, Connoria ja Scheifelea ei voi kaikkia pitää, joten sanon, että vaihtakaa Laine kaikkeen tarvitsemaanne ja voittakaa mestaruus!

Nyt samoilla linjoilla on myös Sportsnetin arvostettu toimittaja Elliotte Friedman. Hän ei usko, että Laine olisi pyytänyt siirtoa, mutta toisaalta pelaaja haluaa sellaisen siirron, jossa joukkue on valmis sitomaan hänet ykkösketjuun.

– Ehkä Jetsissä mietitään, että Laineen kauppaaminen voisi olla ratkaisu murheisiin, eli kakkossentterin tai oikea käsi alhaalla pelaavan pakin hommaamiseen.

Puheet Jetsissä viisi kautta ja 305 runkosarjan peliä pistein 138+109=247 (-1) pelanneen Laineen maiseman vaihdoksesta vahvistuvat päivä päivältä.