Epäreiluuden huippu? KHL:n pökkelö puuhastelu sen kuin jatkuu – Jokereiden ottelusiirtoja ei enää sallita: “Sääntö koskee vain venäläisseuroja”

© Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Joku saattaisi ajatella, että KHL:n presidentti Aleksei Morozov puhuu puuta heinää kertoessaan sarjan olevan hyvissä asemissa koronaviruksen suhteen. KHL:ssä on siirretty useita pelejä karanteenien ja muiden takia, ja ovatpa myös viruksen kanssa painineet joukkueet olleet askissa kuin ei mitään.

– Liiga ja seurat pyrkivät yhteen tavoitteeseen, ja kun kaikki ymmärtävät tehtävän ja tekevät kaiken sen eteen, mitä heiltä vaaditaan, voimme voittaa yhteiset vaikeutemme. Tilanne ei ole hallitsematon, pamppu muotoilee sarjan kotisivuilla ensiksi.

Morozov viittaa siihen, että jotkut joukkueet ovat pelanneet niin, että koronasta tavalla tai toisella kärsineet pelaajat ovat jääneet sivuun. Vaikka keskivikkoiltaan mennessä 87 ihmistä oli saanut positiivisen näytteen, on pelejä viety läpi tai siirretty – osa on tuomittu toisen tappioksi.

– Lisäksi 132 henkilöä on toipunut.

Jokereita kohtaa epäreiluutta?

KHL:n puuhat ovat ihmetyttäneet etenkin Suomessa. Esimerkiksi Jokerien Valko-Venäjän reissu peruuntui ja Dinamo Minsk -peli tuomittiin sen 0-5-häviöksi. Jokerit jätti menemättä maahan sen poliittisten levottomuuksien takia. Koronan takia KHL:ssä on osa peleistä pelattu ja osa siirretty.

– Lykkäämme pelejä vain ylivoimaisen esteen vuoksi – kun joukkueella ei ole mitään keinoja, miten korvata puuttuvat pelaajat junioreilla tai kakkosjoukkueen pelaajilla.

Jokerit on ollut seura, jonka niskurointia venäläislehdet ovat haukkuneet kovin sanoin samalla, kun helsinkiläisseura on itse saanut uskomatonta kohtelua sarjalta.

– Niillä ei ole reservijoukkuetta eikä ylimääräisiä pelaajia, joita ottaa mukaan tarvittaessa. Tämä sääntö koskee vain venäläisseuroja, Morozov jyrähtää viitaten siihen, mikä on helsinkiläisten ja venäläisten ero.

Karanteeneihin tai ottelusiirtoihin ei ole varaa.

– Jokereita ja Kazakstanin Barys Nur-Sultania on varoitettu, että tulevaisuudessa ohjelmasta voi olla vaikeaa löytää korvaavia pelipäiviä. Heidän oletetaan siis pelaavan, tai muuten pelit on luovutettava.