Ei helppo listaus: Yllätysnimi, konkaripalaajat ja Liigan ykkössentteri nousevat tapetille – Tässä ovat Liigan TOP 5 -hankinnat

© Kuva: Juha Tamminen

Liigakauden alkuun on enää alle viikko ja SuomiKiekko ennakoi alkavaa kiekkokautta listaamalla erilaisia TOP 5 -rankingeja. Tässä listauksessa esille nousevat kauden viisi ennakkoon kovinta hankintaa.

Huomaathan, että listauksessa ei ole huomioitu niitä pelaajia, jotka ovat muista maista lainalla lyhyemmällä pestillä, muiden kansallisten kausien alkuun saakka. Vastaavasti Liigan sisäiset siirrot on huomioitu.

5. Daniel Audette, Lukko

Kanadan ja Yhdysvaltojen passien sentteri on takonut neljällä edellisellä kaudella AHL:ssä kausikohtaisesti yhteensä kaikkea mahdollista pinnaa välillä 29-39 pelimäärillä 56-75 ottelua. Näyttää, että Liigan harjoituskaudella vauhti on lisääntynyt piirun, ja kymmenessä pelissä on syntynyt seitsemän pistettä. Usea asiantuntija on kehunut Audetten kokonaisvaltaista tekemistä ja pelisilmää – hän on yllättänyt positiivisesti yltäen tasonsa ylle.

4. Petri Kontiola, HPK

KHL-kierroksensa päättänyttä konkarisentteriä on jotenkin vaikeaa jättää pois tällaiselta listalta. Kontiola ei noussut nyt korkeammalle iän takia – vaikka Kontiola ei ole kki-iässä 35 vuotta ikäloppu, voi vauhdin riittäminen olla kysymysmerkki. Toisaalta keskishyökkääjä paikkaa mahdollista takkuavaa liikettä maagisella pelisilmällä. HPK:ssa Kontiola on taatusti eräänlainen johtaja niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.

3. Dominik Hrachovina, Tappara

Veijari, velikulta, itse iloisuus. Euroopan sarjoista palaava vahti kertoi keväällä, että hän kaipasi Tampereelle, kotiin. Hrachovinalla ei ole tapana ajautua todellisiin surkeuden kierteisiin ja sitä paitsi parhaimman ja huonoimman välisen suorituksen ero on kaventunut entisestään. Jos tuo Kontiola iloa Kerhon koppiin, niin samaa tekee taatusti Hrachovina Tapparassa.

2. Jarno Koskiranta, SaiPa

Paimiolaissentterin paluu on hyökkäysosastoltaan kapeaan SaiPaan elintärkeä asia. 33-vuotias keskushyökkääjä pärjännee Liigassa vähintään hyvin jo pelkällä rutiinisuorittamisella. Kun työjuhdan kädet käyvät edelleen, ei YouTube-maalien todistaminen olisi varsinainen sensaatio. Koskiranta nousee heti Idän Sputnikien kippariksi

1. Cody Kunyk, Kärpät (kuvassa)

SaiPaa ja HPK:ta vähättelemättä Liigassa kausi kaudelta eteenpäin joukkuesiirroilla mennyt hyökkääjä on petrannut myös kausi kaudelta tehoja – eli vaikka joukkueet ovat koventuneet, on kolmekymppinen sentteri pystynyt vastaamaan huutoon alati. Viime kaudella Kunyk onnistui vähintäänkin hyvin kaikessa: Pistepörssissä irtosi 11:s sija (10+39=49), syöttöpörssissä voitto ja tehotilastossakin 25:s sija lukemalla +16.

Mainitaan muodon vuoksi, että listalle olisi voinut nostaa nämä lähimmät uhkaajat tässä järjestyksessä: Jukka Peltola, Tappara, Brad Lambert, JYP, Libor Sulak, Kärpät ja Iikka Kangasniemi, Pelicans.