Dallas Starsin sensaatiomaiseen syysvireeseen torjunut Anton Khudobin on poikkeuksellinen hahmo nykypäivän NHL-maalivahtien joukossa. 181-senttisenä hän on huomattavan lyhyt pelipaikalleen ja 34-vuotiaana torjuu pitkälti ”vanhan liiton” oppien mukaan.

Finaalien alla Khudobin pääsi valokeilaan uutistoimisto AP:n julkaisemassa jutussa. Venäläismaalivahdin torjuntatyyliä on ihmetellyt vuosien saatossa moni. Heidän joukossaan on myös maanmies Nikolai Khabibulin, kertoo toimittaja Stephen Whyno.

– Khabibulin kutsui Khudobinia moderniksi versioksi kolminkertaisesta Stanley Cup -mestarista Martin Brodeurista. Hän pelaa pystyssä seisten, toisin kuin melkein kaikki muut, jotka luottavat ”perhostyyliin”, Whyno kirjoittaa.

Khabibulin itse on heittänyt Khudobinista osuvan kuvauksen.

– Katsoin joitain huippuhetkiä hänestä, ja se on kuin joku olisi ottanut maalivahdin vuodelta 1990, laittanut hänet aikakoneeseen ja vienyt vuoteen 2020.

– Hän kuitenkin hoitaa homman.

Khudobin on torjunut syksyn 19 pudotuspeliotteluaan 92,0 prosentin varmuudella. Finaalisarjassa hän joutuu kovimpaan mahdolliseen testiin Tampa Bay Lightningia vastaan.