Perjantaiyön Dallas Starsin peli Calgary Flamesia vastaan oli Miro Heiskaselle monesta näkökulmasta ällistyttävä.

Heiskanen innostui liekehtimään oikein urakalla joukkueiden toisessa osaottelussa, kun hän latoi perjantaiaamun kamppailun ensimmäisessä ja toisessa erässä maalin. Osumat syntyivät noin vartin sisällä toisistaan.

Kaksi maalia pudotuspeliottelussa Heiskasen ikäiseltä (21) pakilta on harvinainen temppu NHL:ssä. Suomalaislupauksen lisäksi moiseen temppuun on pystynyt sellainen määrä pelaajia, jotka ovat laskettavissa yhden käden sormilla. Kaiken lisäksi pakki pelasi ottelussa enemmän kuin yksikään muu kenttäpelaaja.

Tähtipaitojen luotsi Rick Bowness antoi NHL:n suomenkielisellä sivustolla huimaa ylistystä suomalaisen suuntaan.

– Hän pystyy kääntämään pelejä omalla tekemisellään sekä luistelullaan ja sytyttäämään koko joukkueen. Hänen pelaamistaan on niin valtavan nautinnollista katsella.

Nuorissa MM-kultaa voittanut Heiskanen on tehnyt syksyn kuudessa pudotuspeliottelussa peräti pisteet 2+5=7 (+3). Hän on Dallasin piste- ja syöttöpörssikärki, myös maalipörssissä Heiskanen on jaettu kärkinimi. Jalat pysyvät kuitenkin maassa.

– Hän on vielä niin nöyrä tyyppi, ettei jää itse hehkuttelemaan liikaa.

NHL:ssä toista kauttaan pelaava pakki, ja runkosarjan 68 pelissä tehot 8+27=35 (+14) tehnyt Heiskanen on koko pudotuspeleissä toistaiseksi toiseksi tehokkain puolustaja.

– Kun tarvitsemme tärkeitä ratkaisuja ja merkittäviä tekoja, häneltä niitä voi odottaa.

Dallasin ja Calgaryn välinen ottelusarja on nyt voitoissa 1-2. Ottelusarja jatkuu tänään sunnuntaina kello 21 alkavalla koitoksella.