Pohjanoteeraus! Lähde: Edmonton Oilers antamassa lähtöpassit kirvelevällä hinnalla hankitulle NHL-taiturille

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersin viime kevään siirtorajalla Detroit Red Wingsin kanssa viimeistelemä vaihtokauppa alkaa näyttämään entistäkin huonommalta.

Kyseisessä kaupassa Oilers sai Red Wingsiltä hyökkääjä Andreas Athanasioun sekä hyökkääjälupaus Ryan Kuffnerin. Detroitin suuntaan taas lähti hyökkääjä Sam Gagner sekä kaksi toisen kierroksen varausvuoroa (2020 ja 2021).

Vaihtokaupan pääpalasena pidetyn Athanasioun matka Oilersissa on näillä näkymin saamassa ohraisen lopun vasta 13 pelatun ottelun jälkeen.

Sportsnetin sisäpiiritoimittajan Elliotte Friedman uskoo, että Oilers ei pysty tarjoamaan Athanasioulle sopimustarjousta (qualifying offer), jonka avulla he voisivat pitää 26-vuotiaan kanadalaisen NHL-oikeudet.

– Oilersin GM Ken Holland on päättäväinen sen suhteen, että hän ei halua tehdä aikaisemmin nähtyjä virheitä. Hän ei halua antaa nuoria pelaajia liian aikaisin pois. En tiedä miten hän onnistuu kuitenkaan tässä. Mielestäni on epätodennäköistä, että Oilers tekee sopimustarjouksen Athanasioulle. Oilersin tilanne palkkakaton suhteen on entistäkin tiukempi, ja mahdollinen välimieskäsittely voi tehdä NHL-sopimuksesta haastavan, Friedman avasi tilannetta.

Athanasiou pelasi runkosarjassa Oilersin mukana yhdeksän ottelua vaatimattomin pistein 1+1=2. Pudotuspeleissä kanadalainen jäi neljässä ottelussa ilman tehopisteitä.