Porin Ässät tiedotti torstaina allekirjoittaneensa joulukuuhun puoleen väliin asti kestävän lainasopimuksen New Jersey Devilsin hyökkääjän Nick Merkleyn kanssa.

23-vuotias kanadalainen pelasi viime kaudella neljä ottelua NHL:ssä kirjaten tehot 1+1. Hän teki myös AHL:ssä 54 otteluun pisteet 11+24=35.

Ässien tiedote:

Ässät on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen Nick Merkleyn kanssa. Sopimukseen sisältyy joulukuun puoleen väliin saakka ulottuva NHL-optio.

23-vuotias kanadalaishyökkääjä saapuu New Jersey Devilsin organisaatiosta, jonka riveissä Merkey pelasi kaudella 2019 – 2020 neljä ottelua tehoin 1+1 =2.

Päättyneellä kaudella oikealta ampuva Merkley pelasi myös 54 AHL-ottelua tehoin 11+24 =35.

– Olen tyytyväinen, että Nick on meidän ensimmäinen kiinnityksemme hyökkäysosastolle hankintakiellon jälkeen. Nick saapuu Suomeen lähipäivinä ja hän on pelikykyinen heti karanteeniajan jälkeen.

– Nick on erittäin kilpailullinen ja tavoitteellinen persoona. Hän on positiivinen kaveri, joka tuo energiaa joka vaihtoon. Hän on hyvä kamppailuissa, nopea, ymmärtää pelin erinomaisesti ja hänellä on periksiantamaton luonne. Lisäksi Nick on erinomainen suunnanmuutospelissä ja luomaan tilanteita maalinedustalle sekä kiekollisena että kiekottomana. Hän näkee pelin hyvin, omaa hyvän syöttötaidon, mutta ampuu myös nopeasti pienestä tilasta, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi.