Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemen heppoisin perustein tullut ulosajo torstain vastaisen yön NHL-kierroksella on kirvoittanut rajua kritiikkiä NHL-piireissä.

Kotkaniemi heitettiin ottelusta pihalle viiden minuutin ottelurangaistuksella suomalaisnuorukaisen taklattua Philadelphia Flyersin Travis Sanheimia, joka oli kääntänyt tälle selkänsä juuri ennen taklausta puolustajan laukoessa kiekkoa ränniin.

Entinen NHL-kovanaama Brandon Prust kertoi ykskantaan oman mielipiteensä tuomiosta Twitter-tilillään.

– Viisi minuuttia vartalotaklauksesta. Tuo on parasta laittaa sääntökirjaan ensi kaudella. Ja kaikkien on myös käytettävä taitoluistimia, Prust tuhahti.

Samoilla linjoilla oli myös TSN:n asiantuntija Craig Button.

– En pitänyt siitä lainkaan. Tuomareilla oli mahdollisuus katsoa tilanne uusiksi videolta. Normaalisti he tekevät väärän tuomion reaaliajassa, mutta nyt he saivat sen väärin uusinnasta. Sääntökirja sanoo, että jos pelaaja asettaa itse itsensä haavoittuvaan asentoon juuri ennen taklausta, tilannetta voi olla mahdoton välttää. Kahden minuutin laitataklausjäähyn olisi vielä voinut antaa, mutta mielestäni tuomarit epäonnistuivat tuossa, Button kommentoi.

Voit katsoa Kotkaniemen taklauksen täältä.