Aki Linnanahteen kirjoittama elämäkerta Jere Karalahdesta on saavuttanut huiman tasaluvun.

Kirjan kustantaja WSOY kertoo tiedotteessaan, että 2017 ilmestynyt ”Jere”-teos on ylittänyt elokuussa 100 000 myydyn rajan kaikissa formaateissa.

Linnanahteen esikoisteos oli ilmestymisvuonnaan Suomen myydyin tietokirja 33 200 kappaleella.

– En uskaltanut edes unelmoida näin hurjista myyntiluvuista, vaikka tiesin Jeren tarinan olevan täysin poikkeuksellinen. Myyntilukujen lisäksi on tuntunut hyvältä lukea niitä satoja palautteita, joissa ihmiset ovat kertoneet saaneensa kirjasta apua taistelussa omien ongelmiensa kanssa. Olen syvästi kiitollinen, että Jere päästi minut tutkimaan elämäänsä erilaisilta kanteilta ja oli valmis jakamaan tarinansa avoimesti mitään peittelemättä. Se vaatii rohkeutta Linnanahde toteaa tiedotteessa.

Kustantaja Henrikki Timgren ottaa esiin syitä teoksen menestyksen taustalta.

– Jeren huikean tarinan ytimessä ei ole jääkiekko, vaan selviytyminen. Linnanahteen taidokkaasti rakentama kirja ylittää perinteisen urheilijaelämäkerran rajat ja nousee universaaliksi kertomukseksi poikkeuksellisen lahjakkaan, mutta epätäydellisen ihmisen kamppailusta päästä oman elämänsä herraksi. Se on tarina, johon monen lukijan on ollut helppo samaistua, ikään, säätyyn ja sukupuoleen katsomatta, Timgren avaa.