Eihän tässä ole mitään järkeä! Joonas Korpisalolle nyt liki 40 torjuntaa – suomalainen voittopelin ykköstähti: “On yksi taalaliigan parhaista maalivahdeista”

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jacketsin maalivahti Joonas Korpisalo on tällä hetkellä Suomen jääkiekkoilija numero yksi. NHL:n pudotuspelien toisen vaiheen avausottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan ylitöissä 85 torjuntaa ottanut vahti venyi toisessa pelissä kiekon tielle peräti 36 kertaa. Porilainen on torjunut nyt kahdessa pelissä siis 121 kutia, eli 60 kertaa per ottelu.

Blue Jackets tasoitti ottelusarjan toisessa pelissä voitot 1-1:een voittamalla Tampan 3-1. Ja kuka muu muka kuin Korpisalo palkittiin ottelun ykköstähtenä. Juhannuksen 2016 kolmosvaraus Pierre-Luc Dubois ylistää leijonavahtia NHL:n nettisivuilla ylväin sanoin – ja täysin ansaitusti.

– Me kaikki tiedämme pukukopissa, että hän on yksi taalaliigan parhaista maalivahdeista, joka näyttää tällä hetkellä todella hyvältä.

– Aina kun teemme virheen, on hän paikalla pysäyttämässä kiekkoa antaen meille kaikille itseluottamusta. Tässä on kyse siitä kaikesta, mitä vahdilta vain voi pyytää.

Korpisaloa ei paljoa iso vastuu ole painanut.

– Hän on ollut uskomaton pudotuspelien ensimmäisen Tampa-pelin jälkeen.

Columbus ja Tampa Bay kohtaavat kolmannessa osassa Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä kello 02.30 alkaen.