Muistatko? Entisen Edmonton-pomon kammotreidi kävi kalliiksi – hankki kovalla hinnalla todellisen floppipuolustajan

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersin fanit eivät taatusti muistele lämmöllä seuran GM:n tontilla vuosien 2015 ja 2019 välillä toiminutta Peter Chiarellia.

Yksi ex-seurapomon karmeimmista treideistä näki päivänvalon lähes heti miehen astuttua uuden seuransa väreihin vuonna 2015. Chiarelli hankki tuolloin Oilersiin komean junnu-uran paikallisen Edmonton Oil Kingsin riveissä tehneen puolustaja Griffin Reinhartin.

New York Islanders oli varannut puolustajan kesän 2012 draftin neljäntenä pelaajana, joskin NHL-kokemusta nuorella kanukilla oli vyöllään vain kahdeksan ottelun verran. Chiarelli näki Reinhartissa jotain, mitä lähes kaikki NHL-seuraajat eivät, pidettiinhän 193-senttistä ja lähes satakiloista järkälettä auttamatta liian hitaana nyky-NHL:n tempoon.

Chiarellin maksama hinta Reinhartista oli käsittämätön: mies luopui vaihdossa 1. sekä 2. kierroksen varausoikeuksista (2015). Islanders nappasi tuolla kesän 2015 1. kierroksen 16. vuorolla riveihinsä muuan Mathew Barzalin, saarelaisten nykyisen supertähden sekä kauden 2017-18 Calder-voittajan. 2. kierroksen 33. varausoikeutensa Islanders kauppasi myöhemmin Tampa Bay Lightningiin.

Entä Reinhart sitten? Mies sai ensimmäisellä Oilers-kaudellaan tililleen 29 NHL-peliä tehoin 0+1. Matka jatkui usean farmisesongin jälkeen lopulta KHL:n Kunluniin, jossa pakki pelasi päättyneellä kaudella 33 peliä tehoin 0+2.