Edmonton Oilersin suomalaisvahti Mikko Koskinen osoitti upeaa pelisilmää entistä joukkuekaveriaan, keväällä menehtynyttä Colby Cavea kohtaan. Pelaajan kypärää komistaa 25-vuotiaana menehtyneen ex-hyökkääjän nimi.

Suomalainen ja kumppanit pääsivät pelin makuun sunnuntaiyönä joukkueen sisäisessä harjoitusottelussa. Tuossa kamppailussa jokainen pelasi päällään Caven pelinumero 12. Paidat menevät myöhemmin huutokauppaan.

Tuotot ohjataan Colby Cave -nimiselle muistosäätiölle, jonka puikoissa on vaimo Emily Cave. Säätiö tukee mielenterveystyötä ja lisäksi se auttaa taloushuolista kärsivien perheiden lapsien urheiluharrastuksia.

Koitoksen jälkeen pelaajat menivät tervehtimään paikalle saapuneita Caven perheenjäseniä.

– Tiedän, että Colb olisi niin ylpeä joukkuetovereistaan. Hän olisi ylpeä valmentajistaan ​​ja heidän huomionosoitus on mieletöntä, vaimo sanoi Oilersin kotisivuilla.

– Hän on paras henkilö, jonka olen koskaan tavannut, Kailer Yamamoto ylisti.

Zack Kassian painotti The Athleticin haastattelussa, ettei kukaan voi tajuta sitä, mitä Caven perheenjäsenet vaimo Emilystä lähtien ovat joutuneet kestämään.