NHL:n mailamarkkinoiden valta on kuulunut jo jonkin aikaa kolmelle eri valmistajalle. Mailajätit Bauer, CCM ja Warrior ovat saaneet jopa 98 prosenttia NHL-pelaajista omaan joukkueeseensa.

Näihin lukuihin voi kuitenkin pian tulla muutos, sillä urheilumedia Sportico uutisoi, että mailavalmistaja TOVI on hakenut lupaa tuoda mailaansa NHL:ään.

TOVI:n maila ulkomuodoltaan ja ominaisuuksiltaan täysin poikkeuksellinen. Maila eroaa perinteisestä mailasta siten, että sen lavassa on useita pieniä salmiakin muotoisia reikiä.

Täysin hiilikuidusta valmistetun TOVI-mailan lapa on normaalia kevyempi sekä se tuottaa reikiensä ansiosta vähemmän ilmanvastusta. TOVI:n lapa ei myöskään tarvitse ollenkaan teippiä.

Pittsburgh Penguinsin apuvalmentajana toimiva kiekkolegenda Mark Recchi oli vienyt kauden alussa TOVI-mailoja joukkueensa harjoituksiin testattavaksi. Pelaajien ilmeistä paistoi hämmennys, kun he olivat huomanneet reikiä täynnä olevan lavan.

NHL:ssä yli 1600 ottelua tahkonnut ja Hall of Fameen valittu Recchi oli huomannut, että TOVI-maila helpottaa erityisesti kiekonkäsittelyä.

Recchin mukaan TOVI-mailoja tullaan vielä testauttamaan NHL-pelaajilla.

– Käytännössä jokainen NHL-pelaaja on koekappale. Jevgeni Malkin on ehkä kaikista avoin testaamaan uusia asioita. Olen varma, että Malkin ottaisi varmasti yhden TOVI-mailan, kun tämä homma lähtee liikkeelle, Recchi avasi.

Rick Westhead

@rwesthead
Coming to the NHL: Carbon fibre sticks with holes in the blade.
Nice scoop by @sportico.
sportico.com/2020/business/…