Katastrofisopimus ei ole sittenkään kolisemassa NHL-mestarin omaan nilkkaan – tähdelle syntymässä jatkopahvi

© Kuva: Getty Images

St. Louis Bluesin Stanley Cup -mestari Alex Pietrangelo on taatusti yksi lähitulevaisuuden mielenkiintoisimmista vapaista agenteista. Joukkueen monivuotisen kipparin nykyinen, seitsemän vuoden ja 45,5 miljoonan dollarin pahvi umpeutuu kesken olevan kauden päätteeksi.

Pelaaja kertoo NHL:n nettisivuilla, että hän on toiveikas jatkon suhteen.

– Ei ole paljoa muuta kerrottavaa, kuin mitä GM Doug Armstrongkin on kertonut.

– Tavoitteena on saada jotakin aikaan. Se on ollut tarkoitus alusta lähtien. Katsotaan, mitä aika tuo tullessaan.

Kanadalaiskapteeni on iskenyt tällä kaudella 70 runkosarjan pelissä tehot 16+36=52 (+11).

Pakki on ollut otsikoissa nimenomaan sopimuskuvioiden takia jo pidempään.

Blues hankki puolustaja Justin Faulkin viime syksynä. 28-vuotias pakki siirtyi seuraan pelaajakaupassa Carolina Hurricanesista. Blues tarjosi Faulkille heti seitsemän vuoden ja yhteensä 45,5 miljoonan dollarin sopimuksen.

Faulkin ensimmäinen kausi St. Louisissa on kuitenkin ollut iso pettymys. Hän esiintyi ennen koronataukoa 69 runkosarjaottelussa ja keräsi niissä vaatimattomat tehot 5+11=16 (-3).

Faulkin sopimus on iso rasite St. Louisin palkkakatolle etenkin nyt, kun koronaviruksen vuoksi budjetteihin ei ole luvassa lisää rahaa muutamaan vuoteen. Sitä on pidetty isona vaarana, että ykköstähti Pietrangelo jäisi tyystin ilman sopimusta Faulkin pestaamisen vuoksi.