Upean liigakauden pelanneelta KooKoolta huippu-uutinen – ”Tässä tilanteessa kokonaisuuteen pitää olla erittäin tyytyväinen”

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan runkosarjassa viidenneksi päätynyt KooKoo tiedottaa kotisivuillaan huikeista taloudellisista uutisista. KooKoo Hockey Oy:n tilikauden 1.5. 2019 – 30.4. 2020 liikevaihto oli 5 481 000 euroa ja liikevoitto 158 000 euroa.

Seuran toimitusjohtaja Sakari Välimaa kertoo, että KooKoo ylitti monelta osin budjetoidut tulot, ja inhorealistinen budjetti kantoi nyt hedelmää.

– Tässä tilanteessa kokonaisuuteen pitää olla erittäin tyytyväinen.

KooKoo ylsi mielettömään tulokseen, vaikka siltä jäi runkosarjakauden viimeinen kotiottelu sekä luultavasti pitkäkestoiset pudotuspeliottelut pelaamatta tyystin.

– Kaatuneen maidon perään on turha parkua, mutta tottakai oli valitettavaa, että yksi runkosarjaottelu ja historialliset pudotuspelit jäivät pelaamatta. Ilman koronavirusta liikevaihtomme olisi ollut yli 6 000 000 euroa ja liikevoittokin ainutlaatuinen.

Joukkue kiinnosti, sillä se nosti yleisökeskiarvoa yli 600 katsojalla. Nyt peleissä kävi yhteensä 114 370 katsojaa eli 3 943 katsojaa ottelua kohden. Kaudella 2018–19 saldo oli 3 313 katsojaa per ottelu.

– Kasvun taustalla on upea yleisömääräkehitys, kasvaneet ottelutuotot ja onnistunut yhteistyökumppanimyynti. Ne myös auttoivat meitä vahvistamaan joukkuetta kauden aikana. Myös playoffs-tukikampanja otettiin vastaan positiivisesti.

Tulevaisuuskin on kirkas. KooKoo Hockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Pulkkinen kertoo, että seura on yhtiönä hyvällä kehityksen tiellä kaikilla osa-alueilla.

– Myös erittäin hyvin käynnistyneen osakeannin myötä vahvistamme talouttamme ja luomme mahdollisuudet jatkokehittämiseen.