Rasistinen käytös lisääntyi rajusti NHL-hittivideopelin verkkopeleissä – peliyhtiö otti asiaan kantaa

© Kuva: Juha Tamminen

EA Sports -peliyhtiön NHL-videopelisarjan CHEL-verkkopelissä havaittiin rankasti tavallista enemmän rasistista käytöstä ja vihapuhetta Yhdysvaltain rotusyrjinnän vastaisten mielenilmausten jälkeen.

Poliisiväkivalta ja systemaattinen rasismi ovat olleet näkyvästi tapetilla rapakon toisella puolen ja ympäri muutakin maailmaa.

Vaikka puheenvuorot tasa-arvon ja syrjinnän vastaisen taistelun puolesta ovatkin saaneet kiitettävästi huomiota, on vihapuhekin lisääntynyt vastaavasti huomattavan paljon Yhdysvalloissa viime aikoina.

Ilmiö pistettiin merkille myös NHL-pelin CHEL-verkkopelimoodissa, jossa ihmiset voivat pelata tuntemattomia vastaan Internetin välityksellä.

Verkkopeleissä esiintyi tällä viikolla niin paljon rasismia, että EA Sports joutui julkaisemaan asiasta lausunnon sosiaalisessa mediassa.

– Chelin ei pitäisi olla paikka minkäänlaiselle vihalle, syrjinnälle tai rasismille. Olemme tehneet manuaalisesti toimenpiteitä tuhansille tunnuksille toistaiseksi, mutta se ei ole ollut tarpeeksi ja se on meidän vastuullamme, pelifirma kirjoitti.

– Olemme tehneet välittömiä toimenpiteitä tämän ongelman hoitamiseksi, (joihin kuuluvat) rankempien rangaistusten antaminen loukkaavasta sisällöstä, voimasanojen suodattimien vahvistaminen ja resurssiemme vahvistaminen. Aiomme kehittää peliin toiminnan, jolla käyttäjät voivat ilmoittaa itse loukkaavasta materiaalista henkilökunnallemme. Tämä on vain alku. Haluamme edistää tasa-arvoista kiekkokulttuuria ja jatkamme askelia sen suuntaan, EA linjasi.