NHL perustaa neljä komiteaa syrjinnän kitkemiseksi jääkiekosta

© Kuva: Getty Images

Jääkiekon kärkiliiga NHL aikoo perustaa jopa neljä komiteaa, joiden tehtävänä on tutkia keinoja tehdä jääkiekosta monimuotoisempi ja tasa-arvoisempi urheilulaji.

Keskustelu rasismista lisääntyi merkittävästi ympäri maailmaa poliisin tappaman aseettoman mustan miehen George Floydin tragedian jälkeen.

Yhdysvalloissa ympäri maata on pidetty mielenosoituksia, joista osa on yltynyt rajuiksi mellakoiksi. Kokoontumisten tavoitteena on ollut protestoida mustan väestön kokemaa rasismia.

Rotusyrjinnän ongelmat ovat nousseet esille nyt yhä vahvemmin myös amerikkalaisissa urheilusarjoissa. Muun muassa NFL ja NBA ovat julkaisseet virallisia kannanottoja, joissa tuomitaan rasismi ja poliisiväkivalta.

Rasismi on ollut aina haastava aihe jääkiekossa, joka on lähes kaikkialla maailmassa pääasiassa valkoisten hallitsema laji. Muita etnisiä ryhmiä nähdään kaukalossa varsinkaan korkeimmalla tasolla yhä valitettavan harvoin.

Nyt NHL aikoo puuttua kyseiseen epäkohtaan entistä ryhdikkäämmin. ESPN:n mukaan liiga on perustamassa neljä komiteaa, joiden on tarkoitus tutkia ratkaisuja yhdenvertaisten mahdollisuuksien edistämiseen lajin sisällä.