NHL-konkari syyttää kiekkosarjaa rankasta simputuksesta – ”Seksuaalista, fyysistä ja henkistä väkivaltaa”

© Kuva: Getty Images
Laittaako Vegas Chicagon siltaan? Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Entinen NHL-hyökkäjä Daniel Carcillo on nostanut Kanadan juniorijääkiekon kärkiorganisaatiota CHL:ää vastaan joukkokanteen eri seuroissa tapahtuneesta simputuksesta.

Kiekkomaailmassa on puhuttu jo pitkään tietyistä vahingollisista perinteistä seurojen ja liigojen sisällä.

Erilaiset tervetulorituaalit ja simputus uusille nuoremmille joukkuetovereille ovat aiheuttaneet närää pitemmän aikaa. Räikeitä ylilyöntejä on sattunut usein ja niistä on uutisoitu kansainvälistäkin mediaa myöten.

Jo vuosien ajan NHL:ää vastaan aivotärähdyksien hoidosta taistelleen Carcillon mukaan ongelmat ovat kuitenkin kiekkoyhteisössä vielä luultuakin syvemmällä.

Takavuosien Philadelphia Flyersin, Phoenix Coyotesin, Los Angeles Lakersin, New York Rangersin ja Chicago Blackhawksin voimalaituri kuvasi tuoreessa oikeuskanteessaan monia hurjan kuuloisia tapauksia pelivuosiltaan CHL:ssä.

Carcillo väitti seksuaalisen ja fyysisen väkivallan sekä rankan nöyryytyksen olleen hyvin yleistä ympäri CHL:n kolmea liigaa.

– Päävalmentaja käveli sisään ja näki alastoman tulokkaan, joka oli teipattu pöytään. Vanhemmat pelaajat ruoskivat häntä vyöllä. Päävalmentaja liittyi mukaan ja ruoski nauraen itkevää lasta, käräjädokumenteissa kerrotaan.

– Tulokkaat pakotettiin seisomaan suihkussa, jossa vanhemmat pelaajat virtsasivat ja sylkivät heidän päälleen. Ajoittain valmentaja sattui paikalle, mutta vain nauroi ja käveli ulos, papereissa jatketaan.

– Pelireissuilla tulokkaita tungettiin bussin vessaan, jopa kahdeksan yhtä aikaa. Heidän vaatteensa tungettiin yhteen läjään ja heitettiin vessaan. Heitä ei päästetty ulos ennen kuin he olivat pukeissaan. Siinä saattoi kestää tunteja. Vanhemmat pelaajat sylkivät ja virtsasivat heidän päällään samalla vessan kopin raoista, Carcillon kanteessa väitetään.

Laittaako Vegas Chicagon siltaan? Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!