Sportsnetin tietojen mukaan Vancouverin haaveet päästä NHL-loppukauden isäntäkaupungiksi ovat kaatumassa koronavirusturvatoimista nousseiden erimielisyyksien vuoksi.

Jo reilut pari kuukautta koronaviruskriisin vuoksi tauolla ollut NHL-kausi on jatkumassa tuoreimpien suunnitelmien mukaan syksyllä.

Liigan suunnitelmissa on pelata poikkeukselliset 24 joukkueen pudotuspelit vain kahdessa kaupungissa, jotka isännöivät vuorotellen kaikkia joukkueita loppukauden ajan.

Ehdokkaiksi ilmoittautui useampi kaupunki, mutta tuoreimpien tietojen mukaan vahvimmilla ovat olleet vain Vancouver, Las Vegas, Toronto, Los Angeles ja Edmonton.

Aiemmin kisasta tippuivat jo Dallas ja Pittsburgh. Nyt myös Vancouverin saumat alkavat näyttää huonolta, väittää Sportsnet.

Vancouver oli sisäpiiritietojen mukaan aluksi yksi kärkikanditaateista. NHL-seurojen huhuttiin jo alkaneen varata hotelleja kaupungista.

Koronatartuntojen lisäännyttyä lähiaikoina NHL-pelaajien ja seurojen työntekijöiden keskuudessa NHL:n ja Vancouverin viranomaisten välillä syntyi kuitenkin näkemyseroja turvatoimien riittävyydestä.

– Vancouverin momentum on pysähtynyt täysin asian suhteen, Sportsnet väitti artikkelissaan.