Ruotsin pääsarja SHL:n Örebro HK kertoi tiistaina nettisivullaan ettei joukkueen suomalaishyökkääjä Sakari Salminen kuulu sen ensi kauden suunnitelmiin. Seuran mukaan Salmisen sopimus purettiin yhteisymmärryksessä.

Salminen on nyt kertonut asiasta oman versionsa ruotsalaiselle Hockeynews.se:lle, eikä palaute ex-seuran suuntaan ole kovinkaan positiivista.

– Toivoisin, että voisin kertoa mitä tapahtui, mutta minulla ei ole aavistustakaan. Kukaan Örebrosta ei ole ollut yhteydessä minuun ja kertonut syytä. Agenttini mukaan minua ei vain haluttu enää. Tuntuu hyvin oudolta, että he toimivat tällä tavalla, Salminen toteaa ja jatkaa:

– En tiedä, olen 32-vuotias ja luulin ihmisten olevan tätä parempia. Jos on jotain asiaa, olisi se hyvä myös kertoa.

Salmisen mukaan keskustelut sopimuksen purkamisesta alkoivat kaksi kuukautta sitten, kun seura otti yhteyttä hyökkääjän agenttiin.

– Sen jälkeen neuvotteluja käytiin miten sopimus puretaan. Pidin kovasti joukkueesta ja kaupungista ja luulin että se olisi ollut molemminpuolista, Salminen kertoo.

Koska laiturin sopimuksessa ei ollut purkuehtoa, joutui Örebro käytännössä ostamaan sopimuksen ulos, mutta Salminen ei halunnut avata yksityiskohtia sen tarkemmin.

Omasta mielestään Ässät-kasvatti katsoo pelanneensa vähintäänkin kohtuullisen kauden.

– Kärsin pahan loukkaantumisen tammikuussa ja olin sivussa viisi viikkoa. Sillä oli varmasti oma vaikutuksensa. Mielestäni autoin joukkuetta niin viidellä viittä vastaan kuin ylivoimallakin, mutta selvästikään en tarpeeksi, Salminen toteaa.

Salminen summasi Örebro-paidassa 45 ottelussa 24 (8+16) tehopistettä. Taiturin tulevaisuus on vielä toistaiseksi hämärän peitossa, eikä hän sulje itseltään mitään ovea.

– Olen kaikelle avoin. En ole miettinyt asiaa paljoakaan. Rakastan jääkiekkoa ja haluan pelata hyvässä joukkueessa. Sarjalla ei ole väliä, kunhan se tuntuu itselle oikealta.

Leijonistakin tutun Salmisen ansioluettelo on komea: hän on pelannut käytännössä kaikissa Euroopan huippusarjoissa. Ennen SHL-kautta hän kiekkoili 2018-19 Liigassa Ässien ja HIFK:n väreissä.

LUE MYÖS: Yllättävä päätös – suomalainen olympiamitalisti jättää viime kauden seuran: ”Parasta molemmille osapuolille”