Muutaman vuoden takaa Liigastakin muistettava venäläishyökkääjä Nikolai Goldobin laittoi NHL-haaveensa ainakin toistaiseksi taka-alalle solmittuaan hiljattain kaksivuotisen sopimuksen KHL-jätti TsSKA Moskovan kanssa.

24-vuotias Goldobin ei ole aiemmin pelannut kotimaassaan aikuisten tasolla.

Goldobin rakensi uraansa Pohjois-Amerikassa vuodesta 2012 lähtien piipahtaen Euroopassa ainoastaan Liigassa kaudella 2014-15, jolloin HIFK-paidassa syntyi 38 ottelussa tehot 11+10=21.

Moskovalaisseura jututti tuoretta vahvistustaan nettisivullaan ja tiedusteli muun muassa katuuko tämä ettei saapunut itäliigaan jo vuosi sitten, kun NHL-ura oli edellisen kerran katkolla.

– Harkitsin sitä tuolloin, mutta nyt on liian myöhäistä katua, Goldobin vastaa.

Hyökkääjä kertoo kuluneen kauden olleen vaikea. Goldobin nakutteli AHL:n puolella lähes piste per peli-tahtia (51 ottelua, 19+31=50 tehopinnaa), mutta vastuuta taalaiigan puolella tuli Vancouver Canucks-paidassa vain yhdessä ottelussa.

– Oli hankalaa ja olin aika maassa. En odottanut, että kävisi näin. Tein yksisuuntaisen sopimuksen ja luulin, että vuodesta tulisi mahtava ja allekirjoittaisin perään pidemmän NHL-sopimuksen, mutta kaikki meni pieleen, Goldobin avautui yksilöimättä ongelmiaan sen tarkemmin