Entinen San Jose Sharksin päävalmentaja Peter DeBoer kertoo tarinan seuran legendan Joe Thorntonin johtajuudesta. 40-vuotias sentteri on ollut viimeiset 15 vuotta Sharksin rakastetuimpia pelaajia.

DeBoer nostaa esille Thorntonin vaikutuksen viime kevään Vegas Golden Knightsia vastaan pelatun pudotuspelisarjan seitsemännen pelin, kun Sharks kuroi 3-0-eron kiinni.

– Olimme 3-0-tappiolla ja saimme viiden minuutin ylivoiman. Teimme neljä maalia ylivoimalla ja voitimme jatkoajalla, DeBoer muisteli The Athleticille NHL:n valmentajaliiton Global Coaches clinic -paneelissa.

– Joe Thornton ei ollut ensimmäisessä ylivoimakentällisessä. Hän oli ehkä paras pelinrakentaja sitten Wayne Gretzkyn. Se miten hän jakoi kiekkoja ja teki muista pelaajista parempia.

– Tasoitimme 3-3:een ja ajattelin ykkösylivoiman olevan väsynyt jatkamaan. Muistan kun Joe katsoi minuun ja sanoi: ”Ei, jätä heidät kentälle. He ovat kuumia nyt. Anna heidän olla.”

– Nyt kun muistelen sitä uudestaan, tämän sanoi Hall of Fame -pelaaja, joka oli koko uransa pelannut näissä tilanteissa tekemässä ratkaisuja. Häneltä löytyi tarpeeksi karismaa, johtajuutta ja itseluottamusta tehdä sellainen päätös. Ja näin ykköskentällinen teki jälleen maalin, vaikka he olivat todella puhki. Se oli jotakin, jota en unohda koskaan.