Pelaajaurallaan neljästi Stanley Cupin voittoa juhlinut Detroit Red Wingsin ex-hyökkääjä Darren McCarty laukoo Detroit Newsin haastattelussa kovaa tekstiä kesken kauden potkut Toronto Maple Leafsin päävalmentajan paikalta saaneesta Mike Babcockista.

Vaikka McCarty arvostaa Babcockin valmenustaitoja, ei oman arvonsa tuntevan kanukkiluotsin luonne saa entiseltä valmennettavalta kovinkaan ruusuista arvosanaa. McCarty vertaa kohuvalmentajaa legendaariseen NHL-valmentaja Scotty Bowmaniin.

– Pystyit aina luottamaan Bowmaniin, koska kunnioitit häntä. En voi sanoa samaa Babcockista. Hän on egoistisin persoona, jonka olen koskaan tavannut, enkä ymmärrä sitä. Olen pelannut niin monen Hall of Fame -pelaajan kanssa, jotka eivät käyttäydy tuolla tavoin. Minulla ei ole kunnioitusta tuollaista kohtaan, McCarty avautuu.

Valmennuksellisesti McCarty nosti kuitenkin Babcockin jopa legendaarisen Bowmanin edelle.

– Sanoisin, että Babcock oli paras valmentaja siinä, mitä tulee valmistautumiseen videoiden kautta. Se tapa, jolla hän työsti videot, hoiti valmistautumisen ja kaiken tuon… ottaisin sivun Babcockin pelikirjasta ennemmin kuin Bowmanin, McCarty vertailee.

McCarty uskoo Babcockin käytöksestä huolimatta tämän ansaitsevan vielä toisen mahdollisuuden valmentajana NHL:ssä – yhdellä ehdolla.

– Ihmisillä on kyky muuttua. Minun mielestäni, mikäli hän kehittää uuden tavan käyttäytyä, hän ansaitsee uuden tilaisuuden, ex-pelaaja näkee.